Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
20 min.

Ciekawe połączenie smakowe – soczysta pierś z kurczaka i dwa rodzaje winogron. Proste i pyszne danie obiadowe na każdą okazję.

Składniki:

  • 1/2 kiści ciemnych winogron
  • 1/2 kiści zielonych winogron
  • 2 gałązki tymianku
  • sól do smaku
  • oliwa z oliwek
  • 2 filety z kurczaka
  • ocet jabłkowy do smaku
  • miód do smaku

Przygotowanie:

1Winogrona przekroić na połówki. Wymieszać z tymiankiem, solą i oliwą. Odstawić na bok.

2Filet pokroić w paski, oprószyć solą i zrumienić na patelni. Smażyć przez kilka minut. Dodać winogrona, skropić octem i dodać miód do smaku, wymieszać i podawać.

Porcja dla:

4 osób