Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Ciekawe połączenie smakowe – soczysta pierś z kurczaka i dwa rodzaje winogron. Proste i pyszne danie obiadowe na każdą okazję.
Składniki:
- 1/2 kiści ciemnych winogron
- 1/2 kiści zielonych winogron
- 2 gałązki tymianku
- sól do smaku
- oliwa z oliwek
- 2 filety z kurczaka
- ocet jabłkowy do smaku
- miód do smaku
Przygotowanie:
1Winogrona przekroić na połówki. Wymieszać z tymiankiem, solą i oliwą. Odstawić na bok.
2Filet pokroić w paski, oprószyć solą i zrumienić na patelni. Smażyć przez kilka minut. Dodać winogrona, skropić octem i dodać miód do smaku, wymieszać i podawać.
Porcja dla:
4 osób