Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
60 min.
60 min.
Całkowity czas:
75 min.
75 min.
Pyszne i proste danie. Filety z kurczaka panierowane w jajku i bułce tartej wymieszanej z parmezanem, a następnie zapiekane w pomidorowym sosie. Obiad dla całej rodziny!
Składniki:
- 2 jajka, roztrzepane
- 1 szklanka (80 g) startego parmezanu
- 200 g bułki tartej
- 6 pojedynczych filetów z piersi kurczaka
- 1 łyżka oleju roślinnego
- 350 g sosu do spaghetti
- 6 plasterków sera żółtego
Przygotowanie:
1Rozgrzać piekarnik do temperatury 190 stopni C.
2W jednej miseczce przygotować roztrzepane jajka. W drugiej wymieszać parmezan z bułką tartą. Kurczaka zanurzać w jajkach i obtaczać w bułce z serem.
3Na patelni rozgrzać olej. Dodać kurczaka i smażyć przez około 8-10 minut z każdej strony.
4Sos do spaghetti wlać do naczynia żaroodpornego, dodać filety z kurczaka, na każdym położyć plasterek sera. Piec przez 20 minut.
Porcja dla:
6 osób