Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
60 min.
Całkowity czas:
75 min.

Pyszne i proste danie. Filety z kurczaka panierowane w jajku i bułce tartej wymieszanej z parmezanem, a następnie zapiekane w pomidorowym sosie. Obiad dla całej rodziny!

Składniki:

  • 2 jajka, roztrzepane
  • 1 szklanka (80 g) startego parmezanu
  • 200 g bułki tartej
  • 6 pojedynczych filetów z piersi kurczaka
  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • 350 g sosu do spaghetti
  • 6 plasterków sera żółtego

Przygotowanie:

1Rozgrzać piekarnik do temperatury 190 stopni C.

2W jednej miseczce przygotować roztrzepane jajka. W drugiej wymieszać parmezan z bułką tartą. Kurczaka zanurzać w jajkach i obtaczać w bułce z serem.

3Na patelni rozgrzać olej. Dodać kurczaka i smażyć przez około 8-10 minut z każdej strony.

4Sos do spaghetti wlać do naczynia żaroodpornego, dodać filety z kurczaka, na każdym położyć plasterek sera. Piec przez 20 minut.

Porcja dla:

6 osób