Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
Pyszny i prosty przepis na danie z rybą w roli głównej, które każdemu posmakuje. Dorsz z dodatkiem pieczarek i cebulki w pysznym sosie.
Składniki:
- 2 cebule
- 2 łyżki masła
- 500 g dorsza lub innej białej ryby
- 250 g małych pieczarek
- 1 szklanka śmietany
- sól i pieprz do smaku
- 1/2 szklanki białego wina
- 1 pęczek estragonu
Przygotowanie:
1Cebule posiekać i usmażyć na maśle.
2Rybę pokroić na małe kawałki.
3Pieczarki dodać do cebuli i smażyć przez kilka minut. Przesunąć na jedną połowę patelni, a na drugiej ułożyć rybę. Smażyć przez kilka minut na złoty kolor z obu stron.
4Dodać śmietanę i delikatnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem.
5Doprowadzić do lekkiego wrzenia, dodać wino i estragon. Gotować przez chwilę, aby sos się zredukował. Podawać!
Porcja dla:
4 osób