Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
15 min.
15 min.
Nieco inna wersja tradycyjnego deseru owocowego, którą Twoi goście z pewnością polubią. Można użyć mango z puszki, ale zdecydowanie lepiej smakuje ze świeżymi, dojrzałymi owocami!
Składniki:
- 2 duże, dojrzałe mango pokrojone w kostkę
- 100 ml mocno schłodzonej śmietany kremówki
- 50 g cukru
- 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
- 200 g serka mascarpone
Przygotowanie:
1Włożyć mango do blendera i zmiksować na puree.
2Śmietanę ubić na sztywno mikserem.
3Do śmietany dodać cukier i wanilię i delikatnie wymieszać łyżką.
4Wymieszać śmietanę z mascarpone.
5Do szklanki nałożyć warstwę mascarpone, na to ułożyć mango i ponownie warstwę mascarpone.
Porcja dla:
4 osób