Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
35 min.
35 min.
Wspaniały przepis na gofry z syropem klonowym. Zmielone migdały i mąka kukurydziana zapewnią gładką masę. Niedawno przygotowałam te gofry dla przyjaciela na urodziny i wszyscy chcieli ode mnie przepis.
Składniki:
- 100 g masła o temperaturze pokojowej
- 6 łyżek syropu klonowego
- 4 jajka
- 1 łyżeczka aromatu waniliowego
- 150 g mąki
Przygotowanie:
1Utrzeć masło na puszystą masę. Dodać syrop klonowy.
2Oddzielić żółtka od białek. Wymieszać żółtka z masłem i wanilią do uzyskania piany.
3Wymieszać mąkę z mąką kukurydzianą i proszkiem do pieczenia. Następnie wymieszać migdały ze śmietaną. Na koniec wymieszać wszystko z masą z żółtek mikserem na gładką masę.
4Ubić białka z solą i delikatnie wmieszać w ciasto.
5Piec w nagrzanej i natłuszczonej gofrownicy aż będą złoto-brązowe.
Porcja dla:
8 osób