Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
Smakowita wegetariańska potrawa grillowa. Niezwykle prosta i szybka do przygotowania. Polecam jako dodatek do świeżej bagietki.
Składniki:
- 1 duża, młoda cukinia
- 2 kulki mozzarelli
- świeża bazylia
- zioła prowansalskie
- sól i pieprz do smaku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
Przygotowanie:
1Cukinię wymyć, wysuszyć i pokroić w cienkie plastry.
2Bazylię drobno posiekać.
3Mozzarellę pokroić w plastry i przeciąć je na pół.
4Wymieszać w miseczce oliwę z ziołami i przyprawami. Posmarować plastry cukinii z jednej strony i smażyć na grillu ok. 5 minut.
5Po obróceniu upieczonych krążków nałożyć na każdy po plasterku mozzarelli, posypać bazylią i piec jeszcze ok 5-10 minut.
Porcja dla:
6 osób