Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
Szybki sos grzybowy, który jest znakomitym dodatkiem do mięs, ryb, ziemniaków czy ryżu. Zawsze pasuje i smakuje!
Składniki:
- 200 g pieczarek
- 2 małe cebule
- 1 łyżka masła
- 1 szklanka bulionu warzywnego
- 1 łyżka mąki
Przygotowanie:
1Pieczarki i cebule obrać i drobno pokroić.
2Na patelni roztopić masło i podsmażyć pieczarki z cebulą. Dodać bulion i gotować na małym ogniu.
3W garnuszku wymieszać śmietanę z mąką, dodać do pieczarek, zagotować cały czas mieszając. Doprawić ziołami, pieprzem i solą do smaku.
Porcja dla:
4 osób