Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
03 min.
Całkowity czas:
13 min.

Smaczna i treściwa przekąska. Za każdym razem, gdy ją podasz, ktoś na pewno poprosi o przepis!

Składniki:

  • 100 g (1 szklanka) startego sera asiago
  • 1 łyżeczka wyciśniętego czosnku
  • 80 ml (1/3 szklanki) majonezu
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku

Przygotowanie:

1Nagrzać piekarnik włączając funkcję „ruszt” lub „grill”.

2Wymieszać w misce ser z czosnkiem, majonezem, oregano, tymiankiem, natką pietruszki, solą i pieprzem. Jeżeli masa nie ma spójnej konsystencji, można ewentualnie dodać trochę więcej majonezu.

3Kromki bagietki poukładać jedną warstwą na blasze do pieczenia i posmarować równo niewielką ilością masy serowej. Piec przez 3 minuty lub do momentu, aż ser się stopi i lekko zrumieni. Podawać zaraz po wyjęciu z piekarnika.

Porcja dla:

12 osób