Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
05 min.
Całkowity czas:
10 min.

Świetny dip meksykański wersja fast. Podawać z meksykańskimi chipsami tortilla i tequillą. Gorąco polecam!

Składniki:

  • 1 awokado
  • 1 pomidor
  • 1 mała ostra papryczka
  • 3 duże łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie:

1Obrać pomidora ze skóry i pokroić na drobne kostki. Pokroić papryczkę bardzo drobno.

2Wyjąć miąższ z awokada łyżką i rozgnieść widelcem w misce. Następnie skropić sokiem z limonki.

3Dodać papryczkę i pomidora do miski. Wymieszać wszystko z oliwą z oliwek.

4Można dodać przyprawy dla smaku jeśli taka wola, ja wolę czysty smak awokado i pomidora.

Porcja dla:

2 osób