Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
05 min.
05 min.
Całkowity czas:
10 min.
10 min.
Świetny dip meksykański wersja fast. Podawać z meksykańskimi chipsami tortilla i tequillą. Gorąco polecam!
Składniki:
- 1 awokado
- 1 pomidor
- 1 mała ostra papryczka
- 3 duże łyżki oliwy z oliwek
Przygotowanie:
1Obrać pomidora ze skóry i pokroić na drobne kostki. Pokroić papryczkę bardzo drobno.
2Wyjąć miąższ z awokada łyżką i rozgnieść widelcem w misce. Następnie skropić sokiem z limonki.
3Dodać papryczkę i pomidora do miski. Wymieszać wszystko z oliwą z oliwek.
4Można dodać przyprawy dla smaku jeśli taka wola, ja wolę czysty smak awokado i pomidora.
Porcja dla:
2 osób