Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
45 min.
Całkowity czas:
55 min.

Delikatne, kruche i bardzo dietetyczne mięso. Przyrządzenie dziczyzny wcale nie jest skomplikowane, a smak potrawy wspaniały.

Składniki:

  • 500 g mięsa z jelenia (mięso bez kości)
  • 2 łyżki masła
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 duża cebula

Przygotowanie:

1Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie.

2Czosnek i cebulę obrać, pokroić, podsmażyć lekko na maśle i wymieszać z mięsem.

3W rondelku mięso zalać bulionem, dodać ziele angielskie, pieprz w ziarenkach, cukier i dusić pod przykryciem, na niewielkim ogniu, przez około 40 minut.

4Dodać zioła prowansalskie, sól i pieprz do smaku. Sprawdzić czy mięso jest już miękkie.

Porcja dla:

6 osób