Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
45 min.
45 min.
Całkowity czas:
55 min.
55 min.
Delikatne, kruche i bardzo dietetyczne mięso. Przyrządzenie dziczyzny wcale nie jest skomplikowane, a smak potrawy wspaniały.
Składniki:
- 500 g mięsa z jelenia (mięso bez kości)
- 2 łyżki masła
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 3 ząbki czosnku
- 1 duża cebula
Przygotowanie:
1Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie.
2Czosnek i cebulę obrać, pokroić, podsmażyć lekko na maśle i wymieszać z mięsem.
3W rondelku mięso zalać bulionem, dodać ziele angielskie, pieprz w ziarenkach, cukier i dusić pod przykryciem, na niewielkim ogniu, przez około 40 minut.
4Dodać zioła prowansalskie, sól i pieprz do smaku. Sprawdzić czy mięso jest już miękkie.
Porcja dla:
6 osób