Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
240 min.
240 min.
Całkowity czas:
255 min.
255 min.
Wspaniały smak, a potrawa naprawdę łatwa. Podaj z bułkami, a uzyskasz kompletny posiłek.
Składniki:
- 1 kg kiełbasy, pokrojonej na kawałki wielkości 2,5 cm
- 700 g kapusty kiszonej, odsączonej i wypłukanej
- 2 kwaśne jabłka – obrane, oczyszczone z gniazd nasiennych i pokrojone w krążki
- mała cebula pokrojona w krążki
- 1 kg czerwonych ziemniaków, pokrojonych w ćwiartki
- 350 ml bulionu drobiowego
- 0,5 łyżeczki kminku
- 55 g startego sera szwajcarskiego
Przygotowanie:
1Do wolnowaru włożyć połowę kiełbasy i przykryć kiszoną kapustą. Kapustę przykryć pozostałą kiełbasą, jabłkami i cebulą, a na koniec ziemniakami. Polać całość bulionem drobiowym i posypać kminkiem.
2Przykryć i gotować w wysokiej temperaturze przez 4 godziny, lub do momentu gdy ziemniaki będą miękkie. Każdą porcję posypać przed podaniem startym serem.
Porcja dla:
8 osób