Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
30 min.
Całkowity czas:
40 min.

Smaczny i prosty sposób na hamburgery z mielonej wołowiny. Grillowane w bułce z dodatkiem papryki i cebuli, a następnie podawane z ulubionymi dodatkami.

Składniki:

  • 500 g mielonej wołowiny
  • 1 cebula, posiekana
  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne
  • 1/2 łyżeczki soli

Przygotowanie:

1W misce wymieszać mięso z cebulą, olejem i przyprawami na jednolitą masę. Uformować kotlety, lekko podsmażyć na oleju.

2Z bułek wydrążyć miąższ, do środka włożyć kotlety, dodać paprykę i cebulę, zawinąć w folię aluminiową. Piec na rozgrzanym grillu przez 20 minut.

Porcja dla:

4 osób