Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Pikantne i proste do przygotowania danie z kuchni indyjskiej. Najlepiej smakuje z chlebkami naan i sałatką z pomidorów.
Składniki:
- 2 łyżki oleju arachidowego
- 1 duża cebula, posiekana
- 1 ząbek czosnek, wyciśnięty przez praskę
- 500 g mielonej jagnięciny lub wołowiny
- 1 ziemniak, pokrojony w kostkę
- 1 łyżeczka mielonych ziaren kolendry
- 1 łyżeczka mielonego kuminu
- 1 łyżeczka chili
Przygotowanie:
1Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę z czosnkiem.
2Dodać mięso mielone i ziemniaka, wymieszać. Dodać przyprawy, zalać całość bulionem i gotować przez minutę, cały czas mieszając.
3Dodać pomidory, przykryć i dusić przez 10-12 minut, aż ziemniaki będą miękkie.
4Dodać groszek i dusić przez kolejne 3 minuty. Doprawić solą i pieprzem. Podawać posypane kolendrą.
Porcja dla:
4 osób