Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Filet z indyka panierowany w orzechach włoskich to ostatnio jedno z moich ulubionych dań. Pyszne z chrupiacą surówką lub warzywami gotowanymi na parze.
Składniki:
- 500 g piersi z indyka
- 4 łyżki zmielonych orzechów włoskich
- sól i pieprz do smaku
- 1 jajko
- olej do smażenia
Przygotowanie:
1Mięso opłukać, osuszyć, podzielić na 4 porcje i lekko rozbić dłonią.
2Na jednym talerzu wymieszać orzechy z solą i pieprzem. Na drugim talerzu roztrzepać jajko z łyżką wody.
3Indyka obtaczać w jajku, a następnie w orzechach.
4Na patelni rozgrzać olej i smażyć mięso na rumiano z obu stron.
Porcja dla:
4 osób