Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
40 min.
40 min.
Tę potrawę podałam na mojej 18 zrobiłam ją bo nie wiedziałam co miałam robić z tymi jajkami, ale wszystkim smakowały 🙂
Składniki:
- 5 jajek
- 1 łyżka papryki drobno posiekanej
- natka pietruszki, szczypiorek
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
Przygotowanie:
1Gotujemy jajka, chłodzimy, osuszamy i obieramy.
2Kroimy je na pół, wyciągamy żółtka wkładamy do innej miseczki.
3Do miseczki z żółtkami wrzucamy posiekaną paprykę koperek, szczypiorek i przyprawy, dodajemy majonez i musztardę.
4Ucieramy na gładką masę i faszerujemy nią białka.
5Nafaszerowane jajka obtaczamy w bułce tartej (tylko tę stronę którą faszerowaliśmy). Smażymy na maśle lub oleju do zarumienienia bułki. Gotowe jajka podawać na ciepło. Smacznego !!!!!!!!!!!!!!
Porcja dla:
5 osób