Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
40 min.

Tę potrawę podałam na mojej 18 zrobiłam ją bo nie wiedziałam co miałam robić z tymi jajkami, ale wszystkim smakowały 🙂

Składniki:

  • 5 jajek
  • 1 łyżka papryki drobno posiekanej
  • natka pietruszki, szczypiorek
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy

Przygotowanie:

1Gotujemy jajka, chłodzimy, osuszamy i obieramy.

2Kroimy je na pół, wyciągamy żółtka wkładamy do innej miseczki.

3Do miseczki z żółtkami wrzucamy posiekaną paprykę koperek, szczypiorek i przyprawy, dodajemy majonez i musztardę.

4Ucieramy na gładką masę i faszerujemy nią białka.

5Nafaszerowane jajka obtaczamy w bułce tartej (tylko tę stronę którą faszerowaliśmy). Smażymy na maśle lub oleju do zarumienienia bułki. Gotowe jajka podawać na ciepło. Smacznego !!!!!!!!!!!!!!

Porcja dla:

5 osób