Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
Coś specjalnego dla kapryśnych malców, gdy nie chcą jeść tradycyjnych potraw wielkanocnych. Na pewno nie oprą się wesołym muchomorkom 😉
Składniki:
- 8 jajek
- 4 łyżki majonezu
- 4 małe pomidory lub pomidorki koktailowe
- 100 g białego sera
- kilka liści sałaty
- sól i pieprz do smaku
- szczypiorek lub rzodkiewka
Przygotowanie:
1Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać.
2Pomidory wymyć, przekroić na pół.
3Z jajek odciąć nożem czubki tak, aby delikatnie wydostać ze środka żółtka.
4Żółtka wymieszać z majonezem, białym serem, przyprawami i posiekanym szczypiorkiem (lub rzodkiewką). Masę nałożyć w miejsce usuniętych wcześniej żółtek.
5Nakryć postawione pionowo na liściach sałaty jajka połówkami pomidorów. Z wierzchu, jak na kapeluszach muchomorów, porobić majonezowe kropki.
Porcja dla:
6 osób