Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
25 min.

Coś specjalnego dla kapryśnych malców, gdy nie chcą jeść tradycyjnych potraw wielkanocnych. Na pewno nie oprą się wesołym muchomorkom 😉

Składniki:

  • 8 jajek
  • 4 łyżki majonezu
  • 4 małe pomidory lub pomidorki koktailowe
  • 100 g białego sera
  • kilka liści sałaty
  • sól i pieprz do smaku
  • szczypiorek lub rzodkiewka

Przygotowanie:

1Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać.

2Pomidory wymyć, przekroić na pół.

3Z jajek odciąć nożem czubki tak, aby delikatnie wydostać ze środka żółtka.

4Żółtka wymieszać z majonezem, białym serem, przyprawami i posiekanym szczypiorkiem (lub rzodkiewką). Masę nałożyć w miejsce usuniętych wcześniej żółtek.

5Nakryć postawione pionowo na liściach sałaty jajka połówkami pomidorów. Z wierzchu, jak na kapeluszach muchomorów, porobić majonezowe kropki.

Porcja dla:

6 osób