Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
140 min.
140 min.
Zaskocz gości tym wyjątkowym koktajlem. Egzotyczna mieszanka słodkiego i słonego smaku pozostawia niezapomniane wrażenie!
Składniki:
- 100 ml mirin
- 1 łyżka octu ryżowego
- 1 łyżeczka wasabi w proszku
- 2 łyżki sosu sojowego
- 3 łyżki sake
Przygotowanie:
1W misce wymieszać mirin z octem, wasabi, sosem sojowym i sake. Odstawić sos na 2 godziny, aby osad opadł na dno miski.
2W międzyczasie, wyłuskać ostrygi. Nałożyć po dwie do każdej szklanki.
3Nie mącąc sosu, nalewać po 2 łyżki do każdej szklanki. Wbić po 1 jajku przepiórczym, na wierzch dodać 1/8 łyżeczki tobiko. Udekorować cytryną i podawać.
Porcja dla:
6 osób