Czas przygotowania:
20 min.
Całkowity czas:
140 min.

Zaskocz gości tym wyjątkowym koktajlem. Egzotyczna mieszanka słodkiego i słonego smaku pozostawia niezapomniane wrażenie!

Składniki:

  • 100 ml mirin
  • 1 łyżka octu ryżowego
  • 1 łyżeczka wasabi w proszku
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 3 łyżki sake

Przygotowanie:

1W misce wymieszać mirin z octem, wasabi, sosem sojowym i sake. Odstawić sos na 2 godziny, aby osad opadł na dno miski.

2W międzyczasie, wyłuskać ostrygi. Nałożyć po dwie do każdej szklanki.

3Nie mącąc sosu, nalewać po 2 łyżki do każdej szklanki. Wbić po 1 jajku przepiórczym, na wierzch dodać 1/8 łyżeczki tobiko. Udekorować cytryną i podawać.

Porcja dla:

6 osób