Czas przygotowania:
30 min.
Czas gotowania:
30 min.
Całkowity czas:
60 min.

Pyszny kalafior z żółtym serem!

Składniki:

  • 1 kalafior
  • 55 g masła pokrojonego na kawałki
  • 1 łyżeczka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 40 g (1/2 szklanki) startego parmezanu

Przygotowanie:

1Ugotować kalafior w całości na parze (około 30 minut). Odcedzić i włożyć do żaroodpornego naczynia.

2Nagrzać piekarnik do 190°C.

3Majonez wymieszać z musztardą i posmarować nim kalafiora, a na wierzchu położyć kawałeczki masła. Obficie posypać parmezanem.

4Piec bez przykrycia w temperaturze 190°C przez około 30 minut, aż ser się zrumieni.

Porcja dla:

5 osób