Czas przygotowania:
30 min.
30 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
60 min.
60 min.
Pyszny kalafior z żółtym serem!
Składniki:
- 1 kalafior
- 55 g masła pokrojonego na kawałki
- 1 łyżeczka majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- 40 g (1/2 szklanki) startego parmezanu
Przygotowanie:
1Ugotować kalafior w całości na parze (około 30 minut). Odcedzić i włożyć do żaroodpornego naczynia.
2Nagrzać piekarnik do 190°C.
3Majonez wymieszać z musztardą i posmarować nim kalafiora, a na wierzchu położyć kawałeczki masła. Obficie posypać parmezanem.
4Piec bez przykrycia w temperaturze 190°C przez około 30 minut, aż ser się zrumieni.
Porcja dla:
5 osób