Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
25 min.
25 min.
Całkowity czas:
40 min.
40 min.
Ta smaczna warzywna potrawa podawana z młodymi ziemniakami i dużą ilością koperku, albo jako dodatek do obiadu mięsnego, smakuje znakomicie szczególnie w wiosenne dni.
Składniki:
- 6 młodych kalarepek
- 3 łyżeczki masła
- 100 ml kwaśnej śmietany
- 1 łyżeczka vegety
- 1/2 pęczka koperku
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Kalarepki umyć, obrać i pokroić w kostkę.
2Koperek drobno posiekać.
3Kalarepki włożyć do rondelka, dodać 120 ml wody, masło i vegetę, i dusić pod przykryciem do miękkości.
4Dodać śmietanę, koperek, sól i pieprz – zagotować i odstawić.
Porcja dla:
6 osób