Czas przygotowania:
05 min.
Całkowity czas:
05 min.

Pozostała Ci pieczeń z niedzielnego obiadu? Zrób sobie tę boską kanapkę! Często robię te kanapki gdy mam w domu ciabattę, która już jest niezbyt świeża. Podpiekam ją lub tostuję i smakuje wyśmienicie. Cebulę można opuścić, jeśli się jej nie lubi. W wersji bardzo sycącej należy dodać jeszcze po plasterku wołowiny.

Składniki:

  • 1 mała ciabatta, przecięta wzdłuż
  • 1-2 łyżeczki sosu chrzanowego
  • 2 plastry pieczeni wołowej
  • czerwona cebula pokrojona w krążki (opcjonalnie)
  • mała garść rukoli

Przygotowanie:

1Połówki ciabatty posmarować sosem chrzanowym. Na obydwu połówkach ułożyć wołowinę, cebulę i rukolę. Złożyć połówki razem i docisnąć.

Porcja dla:

1 osoby