Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Całkowity czas:
05 min.
05 min.
Pozostała Ci pieczeń z niedzielnego obiadu? Zrób sobie tę boską kanapkę! Często robię te kanapki gdy mam w domu ciabattę, która już jest niezbyt świeża. Podpiekam ją lub tostuję i smakuje wyśmienicie. Cebulę można opuścić, jeśli się jej nie lubi. W wersji bardzo sycącej należy dodać jeszcze po plasterku wołowiny.
Składniki:
- 1 mała ciabatta, przecięta wzdłuż
- 1-2 łyżeczki sosu chrzanowego
- 2 plastry pieczeni wołowej
- czerwona cebula pokrojona w krążki (opcjonalnie)
- mała garść rukoli
Przygotowanie:
1Połówki ciabatty posmarować sosem chrzanowym. Na obydwu połówkach ułożyć wołowinę, cebulę i rukolę. Złożyć połówki razem i docisnąć.
Porcja dla:
1 osoby