Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
20 min.

To świetna przystawka, która zachwyci Waszych gości. Koniecznie trzeba do niej użyć prawdziwego kawioru. Podaje się go z posiekanym jajkiem na twardo, creme fraiche i szalotką.

Składniki:

  • 1 jajko
  • 1 łyżka creme fraiche
  • 1 łyżka posiekanej szalotki
  • 1 puszka prawdziwego kawioru

Przygotowanie:

1Włożyć jajko do rondelka z wodą. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 5 minut na średnim ogniu. Ostudzić pod bieżącą, zimną wodą, obrać i drobno posiekać.

2Podać kawior w puszce, wkładając do niej łyżeczkę do kawioru. W osobnym naczynkach podać jajko, szalotkę i creme fraiche.

Porcja dla:

4 osób