Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
To świetna przystawka, która zachwyci Waszych gości. Koniecznie trzeba do niej użyć prawdziwego kawioru. Podaje się go z posiekanym jajkiem na twardo, creme fraiche i szalotką.
Składniki:
- 1 jajko
- 1 łyżka creme fraiche
- 1 łyżka posiekanej szalotki
- 1 puszka prawdziwego kawioru
Przygotowanie:
1Włożyć jajko do rondelka z wodą. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 5 minut na średnim ogniu. Ostudzić pod bieżącą, zimną wodą, obrać i drobno posiekać.
2Podać kawior w puszce, wkładając do niej łyżeczkę do kawioru. W osobnym naczynkach podać jajko, szalotkę i creme fraiche.
Porcja dla:
4 osób