Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
60 min.
Całkowity czas:
65 min.

Nie spotkałem jeszcze nikogo, kto nie lubi tego dania. Przepis jest prosty – kiełbasę można upiec w wolnowarze, albo w piekarniku (wtedy trzeba ją piec przez 90 minut w 175°C).

Składniki:

  • 220 g (1 szklanka) brązowego cukru
  • 120 ml (1 szklanka) keczupu
  • 60 g (1/4 szklanki) startego chrzanu
  • 1 kg kiełbasy wieprzowej pokrojonej w cienkie plasterki

Przygotowanie:

1W wolnowarze wymieszać cukier z keczupem i chrzanem. Dodać kiełbasę i dobrze wymieszać całość. Gotować w wysokiej temperaturze, aż zacznie wrzeć. Zmniejszyć temperaturę na niską i gotować aż sos zgęstnieje, około 45 minut do 1 godziny.

Porcja dla:

8 osób