Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
35 min.
Całkowity czas:
50 min.

Jest to stary przepis mojej babci. Moja babcia zawsze mówiła, że to jest dobre polsko-słowackie jedzenie! Smacznego!

Składniki:

  • 4 ziemniaki, obrane i pokrojone na 1 cm kostki
  • 1 cebula, drobno posiekana
  • 2 zielone papryki, pokrojone na 1 cm kostki
  • 0,5 łyżeczki cebuli granulowanej
  • 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego

Przygotowanie:

1Rozgrzać olej w dużej patelni na średnim ogniu. Smażyć cebulę i ziemniaki przez 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Zmniejszyć ogień na średni i dodać paprykę, cebulę granulowaną czosnek granulowany, sól i pieprz. Przykryć i smażyć przez kolejne 5 minut. Dodać kiełbasę, przykryć i smażyć jeszcze przez 15 minut lub do chwili gdy cebula się przyrumieni.

Porcja dla:

4 osób