Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
35 min.
35 min.
Całkowity czas:
50 min.
50 min.
Jest to stary przepis mojej babci. Moja babcia zawsze mówiła, że to jest dobre polsko-słowackie jedzenie! Smacznego!
Składniki:
- 4 ziemniaki, obrane i pokrojone na 1 cm kostki
- 1 cebula, drobno posiekana
- 2 zielone papryki, pokrojone na 1 cm kostki
- 0,5 łyżeczki cebuli granulowanej
- 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego
Przygotowanie:
1Rozgrzać olej w dużej patelni na średnim ogniu. Smażyć cebulę i ziemniaki przez 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Zmniejszyć ogień na średni i dodać paprykę, cebulę granulowaną czosnek granulowany, sól i pieprz. Przykryć i smażyć przez kolejne 5 minut. Dodać kiełbasę, przykryć i smażyć jeszcze przez 15 minut lub do chwili gdy cebula się przyrumieni.
Porcja dla:
4 osób