Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
45 min.
45 min.
Moja rodzina uwielbia to danie! Jest doskonałe na zimowy, śnieżny dzień, kiedy trzeba rozgrzać całe ciało, a w dodatku jest ono bardzo łagodne dla kieszeni. Podawać na ryżu.
Składniki:
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- 1 duża cebula pokrojona w krążki
- 1 średnia główka kapusty, poszatkowanej w paski
- 500 g kiełbasy, pokrojonej w plasterki
- 2 łyżeczki przyprawy Cajun
- 2 łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu
- 0,5 łyżeczki soli
- 2 łyżeczki sosu Worcestershire
Przygotowanie:
1Rozgrzać olej w patelni i podsmażyć na nim cebulę i kapustę aż zmiękną. Na kapustę położyć kiełbasę. Oprószyć przyprawą Cajun, pieprzem i solą, i doprawić sosem Worcestershire. Zmniejszyć ogień, przykryć i dusić przez 20 minut, mieszając od czasu do czasu.
Porcja dla:
4 osób