Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
30 min.
Całkowity czas:
45 min.

Moja rodzina uwielbia to danie! Jest doskonałe na zimowy, śnieżny dzień, kiedy trzeba rozgrzać całe ciało, a w dodatku jest ono bardzo łagodne dla kieszeni. Podawać na ryżu.

Składniki:

  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • 1 duża cebula pokrojona w krążki
  • 1 średnia główka kapusty, poszatkowanej w paski
  • 500 g kiełbasy, pokrojonej w plasterki
  • 2 łyżeczki przyprawy Cajun
  • 2 łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki sosu Worcestershire

Przygotowanie:

1Rozgrzać olej w patelni i podsmażyć na nim cebulę i kapustę aż zmiękną. Na kapustę położyć kiełbasę. Oprószyć przyprawą Cajun, pieprzem i solą, i doprawić sosem Worcestershire. Zmniejszyć ogień, przykryć i dusić przez 20 minut, mieszając od czasu do czasu.

Porcja dla:

4 osób