Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
30 min.

Danie przygotowane w jednej patelni, z jabłkami, kiełbasą i kapustą – szybkie i łatwe, a do tego smaczne.

Składniki:

  • 6 jabłek – obranych, oczyszczonych z gniazd nasiennych i drobno pokrojonych
  • 1 kg kiszonej kapusty
  • 35 g (1/4 szkl.) brązowego cukru
  • 1 kg kiełbasy pokrojonej w plasterki

Przygotowanie:

1W głębokiej patelni na średnim ogniu wymieszać jabłka z kiszoną kapustą. Doprowadzić do delikatnego wrzenia, a następnie gotować przez ok. 10 minut, aż jabłka zaczną mięknąć. Wmieszać brązowy cukier i kiełbasę. Dusić jeszcze przez 5 minut, aż wszystko będzie dobrze podgrzane.

Porcja dla:

6 osób