Czas przygotowania:
25 min.
25 min.
Czas gotowania:
05 min.
05 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Świeże maliny, jagody i truskawki w towarzystwie jogurtowego serka doprawionego sokiem mandarynkowym, ułożone na podpieczonych kromkach bagietki. Wspaniałe na lato!
Składniki:
- 1 bagietka pełnoziarnista
- 300 g serka jogurtowego
- 1 mała puszka mandarynek
- 60 g malin
- 60 g truskawek, pokrojonych w plasterki
- 60 g jagód
- 1 gałązka mięty
Przygotowanie:
1Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni C. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.
2Bagietkę pokroić ukośnie na 2 cm kromki. Ułożyć na blaszce. Piec przez 4-7 minut na złoty kolor.
3Mandarynki odsączyć. W misce wymieszać dokładnie serek z 4 łyżkami soku z mandarynek.
4Ułożyć kromki na talerzu. Jeszcze ciepłe posmarować serkiem i udekorować owocami. Na wierzch położyć listek mięty. Od razu podawać!
Porcja dla:
15 osób