Czas przygotowania:
25 min.
Czas gotowania:
05 min.
Całkowity czas:
30 min.

Świeże maliny, jagody i truskawki w towarzystwie jogurtowego serka doprawionego sokiem mandarynkowym, ułożone na podpieczonych kromkach bagietki. Wspaniałe na lato!

Składniki:

  • 1 bagietka pełnoziarnista
  • 300 g serka jogurtowego
  • 1 mała puszka mandarynek
  • 60 g malin
  • 60 g truskawek, pokrojonych w plasterki
  • 60 g jagód
  • 1 gałązka mięty

Przygotowanie:

1Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni C. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.

2Bagietkę pokroić ukośnie na 2 cm kromki. Ułożyć na blaszce. Piec przez 4-7 minut na złoty kolor.

3Mandarynki odsączyć. W misce wymieszać dokładnie serek z 4 łyżkami soku z mandarynek.

4Ułożyć kromki na talerzu. Jeszcze ciepłe posmarować serkiem i udekorować owocami. Na wierzch położyć listek mięty. Od razu podawać!

Porcja dla:

15 osób