Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
25 min.
Całkowity czas:
45 min.

To kolorowe danie z komosy ryżowej (quinoa) łatwo jest ugotować, a mój maluch je uwielbia!

Składniki:

  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 2 posiekane cebule
  • 1 posiekana zielona papryka bez nasion
  • 1 posiekana czerwona papryka bez nasion
  • 1 posiekana żółta papryka bez nasion
  • 2 ząbki rozdrobnionego czosnku

Przygotowanie:

1Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu. Dodać cebulę i czerwone, zielone i żółte papryki, wymieszać i podsmażać przez około 5 minut. Dodać czosnek i smażyć przez kolejne 2 minuty. Wsypać komosę, wlać wywar z warzyw i dodać koncentrat pomidorowy.

2Doprowadzić do wrzenia, po czym przykryć i gotować na małym ogniu przez 20 minut lub do momentu, aż ziarna komosy będą miękkie. Dodać pokrojone w kostkę pomidory i włoską przyprawę. Gotować, aż wszystko się dobrze nagrzeje i zaraz podawać.

Porcja dla:

4 osób