Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
20 min.

Pyszne i szybkie do przyrządzenia kotleciki z łososia z dodatkiem cebulki dymki. Szczególnie posmakują dzieciom!

Składniki:

  • 500 g filetu z łososia
  • 1 pęczek cebulki dymki
  • 1/3 szklanki bułki tartej
  • 1 jajko
  • 2 łyżki słodkiej musztardy
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

1Łososia i cebulkę drobno posiekać.

2Wymieszać z bułką tartą i jajkiem na jednolitą masę. Dodać musztardę, doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać.

3Z masy formować małe kotleciki i smażyć na rozgrzanym oleju przez 3-4 minuty z każdej strony.

Porcja dla:

4 osób