Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Pyszne i szybkie do przyrządzenia kotleciki z łososia z dodatkiem cebulki dymki. Szczególnie posmakują dzieciom!
Składniki:
- 500 g filetu z łososia
- 1 pęczek cebulki dymki
- 1/3 szklanki bułki tartej
- 1 jajko
- 2 łyżki słodkiej musztardy
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia
Przygotowanie:
1Łososia i cebulkę drobno posiekać.
2Wymieszać z bułką tartą i jajkiem na jednolitą masę. Dodać musztardę, doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać.
3Z masy formować małe kotleciki i smażyć na rozgrzanym oleju przez 3-4 minuty z każdej strony.
Porcja dla:
4 osób