Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
60 min.
60 min.
Całkowity czas:
70 min.
70 min.
Tradycyjnie przyrządzam te warzywa kiedy z przyjaciółmi spotykamy się na grillu. Kiedy węgle się rozgrzewają, piekę warzywa na ogniu, a potem siekam i wychodzi wspaniały dodatek do mięs. Tutaj przepis na przyrządzenie tych warzyw w domu, w piekarniku.
Składniki:
- 1 bakłażan
- 2 czerwone papryki
- 3 pomidory
- 3 ząbki czosnku
- 1 pęczek kolendry
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Rozgrzać piekarnik do temperatury 220 stopni C (albo ustawić piekarnik na funkcję grill).
2Na blaszce ułożyć całe warzywa i piec przez 1 godzinę, aż skórki będą zwęglone.
3Warzywa obrać z czarnej skórki. W środku będą soczyste. Pokroić drobno.
4Czosnek rozgnieść, a kolendrę posiekać. Dodać do warzyw, podawać jako dodatek do mięs.
Porcja dla:
4 osób