Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Ten przepis to najlepszy sposób na wykorzystanie puree ziemniaczanego z poprzedniego dnia. Smaczne i proste kotleciki, które również można zamrozić, a potem tylko odgrzać!
Składniki:
- 400 g tłuczonych ziemniaków
- 1 jajko, roztrzepane
- 1 cebula, pokrojona w kostkę
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
- 2 łyżki oliwy z oliwek
Przygotowanie:
1Wymieszać roztrzepane jajko z cebulą i ziemniakami. Doprawić solą i pieprzem.
2Na patelni rozgrzać oliwę, łyżką nakładać okrągłe kotleciki, spłaszczyć łopatką na około 2 cm grubości. Smażyć na rumiano z obu stron.
Porcja dla:
4 osób