Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
40 min.
40 min.
Całkowity czas:
60 min.
60 min.
Pyszne i zdrowe kotleciki z marchewki i czerwonej soczewicy, panierowane w bułce tartej i usmażone na złoto.
Składniki:
- 4 marchewki
- 1 szklanka czerwonej soczewicy
- 2 cebule, posiekane
- 2-3 łyżki oliwy
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Marchewki i soczewicę ugotować do miękkości. Odcedzić i zmiksować w blenderze razem z cebulą. Dodać oliwę, doprawić do smaku
2W miseczce wymieszać jajko z mąką. Z masy marchewkowej formować kotleciki, maczać w jajku i obtaczać w bułce tartej.
3Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety z obu stron na rumiano.
Porcja dla:
4 osób