Czas przygotowania:
30 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
50 min.

Mielone mięso zawinięte z boczkiem i kiszonym ogórkiem. Ciekawa propozycja dla smakoszy mięsa mielonego.

Składniki:

  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 4 ogórki kiszone
  • 500 g mielonego mięsa
  • 1 jajko

Przygotowanie:

1Cebulkę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na maśle

2Ogórki kiszone pokroić w ćwiartki.

3Do mielonego mięsa dodać jajko, cebulkę i 2 łyżki bułki tartej.

4Wyrobić na jednolitą masę, doprawić solą i pieprzem.

5Z wymieszanego mięsa formować cienkie prostokąty. Na każdym prostokącie układać po plastrze wędzonego boczku i kawałku ogórka. Zawinąć delikatnie w roladki, obtoczyć w bułce tartej.

6Roladki smażyć na mocno rozgrzanym oleju aż się zarumienią.

Porcja dla:

5 osób