Czas przygotowania:
30 min.
30 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
50 min.
50 min.
Mielone mięso zawinięte z boczkiem i kiszonym ogórkiem. Ciekawa propozycja dla smakoszy mięsa mielonego.
Składniki:
- 1 cebula
- 1 łyżka masła
- 4 ogórki kiszone
- 500 g mielonego mięsa
- 1 jajko
Przygotowanie:
1Cebulkę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na maśle
2Ogórki kiszone pokroić w ćwiartki.
3Do mielonego mięsa dodać jajko, cebulkę i 2 łyżki bułki tartej.
4Wyrobić na jednolitą masę, doprawić solą i pieprzem.
5Z wymieszanego mięsa formować cienkie prostokąty. Na każdym prostokącie układać po plastrze wędzonego boczku i kawałku ogórka. Zawinąć delikatnie w roladki, obtoczyć w bułce tartej.
6Roladki smażyć na mocno rozgrzanym oleju aż się zarumienią.
Porcja dla:
5 osób