Czas przygotowania:
30 min.
30 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
50 min.
50 min.
Kotlety w nieco innym wydaniu, spróbuj!
Składniki:
- 600 g schabu bez kości
- sól, pieprz do smaku
- 200 g kiełbasy podhalańskiej
- 1 łyżeczka imbiru świeżego tartego
- 2 szklanki bułki tartej
- 1 szklanka sezamu
- 1 szklanka płatków migdałowych
Przygotowanie:
1Schab pokroić na 4 równe porcje, rozbić tłuczkiem i doprawić solą oraz pieprzem.
2Kiełbasę zmielić na maszynce, dodać imbir i dokładnie wymieszać.
3Masę z kiełbasy rozprowadzić na rozbitych płatach schabu i zwinąć w rulony.
4Bułkę tartą wymieszać z ziarnami. Kotlety opanierować w mące, jajku i bułce tartej z ziarnami.
5Usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
6Kotlety pokroić w 2-cm plastry, na ich wierzch zetrzeć na tarce dobrze schłodzone masło.
Porcja dla:
4 osób