Czas przygotowania:
30 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
50 min.

Kotlety w nieco innym wydaniu, spróbuj!

Składniki:

  • 600 g schabu bez kości
  • sól, pieprz do smaku
  • 200 g kiełbasy podhalańskiej
  • 1 łyżeczka imbiru świeżego tartego
  • 2 szklanki bułki tartej
  • 1 szklanka sezamu
  • 1 szklanka płatków migdałowych

Przygotowanie:

1Schab pokroić na 4 równe porcje, rozbić tłuczkiem i doprawić solą oraz pieprzem.

2Kiełbasę zmielić na maszynce, dodać imbir i dokładnie wymieszać.

3Masę z kiełbasy rozprowadzić na rozbitych płatach schabu i zwinąć w rulony.

4Bułkę tartą wymieszać z ziarnami. Kotlety opanierować w mące, jajku i bułce tartej z ziarnami.

5Usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

6Kotlety pokroić w 2-cm plastry, na ich wierzch zetrzeć na tarce dobrze schłodzone masło.

Porcja dla:

4 osób