Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
08 min.
Całkowity czas:
13 min.

W 8 minut przygotujesz pyszne kotlety z piersi indyka. Można do nich podać sałatkę z zielonej sałaty i ryż i obiad gotowy.

Składniki:

  • 3 łyżki oleju
  • 500 g piersi z indyka, pokrojonej w plastry
  • 10 zielonych oliwek, bez pestek
  • 10 czarnych oliwek, bez pestek
  • 1 dojrzały pomidor
  • 1 pęczek natki pietruszki, posiekany

Przygotowanie:

1Na patelni rozgrzać olej i usmażyć kotlety z indyka na złoto z obu stron.

2W międzyczasie pokroić oliwki w plasterki tak, aby dziurka po pestce była w środku. Z pomidora wyjąć pestki i pokroić w kostkę.

3Kotlety przełożyć na półmisek, polać sokiem z patelni. Na wierzchu ułożyć oliwki i pomidory. Posypać pietruszką i podawać.

Porcja dla:

4 osób