Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
08 min.
08 min.
Całkowity czas:
13 min.
13 min.
W 8 minut przygotujesz pyszne kotlety z piersi indyka. Można do nich podać sałatkę z zielonej sałaty i ryż i obiad gotowy.
Składniki:
- 3 łyżki oleju
- 500 g piersi z indyka, pokrojonej w plastry
- 10 zielonych oliwek, bez pestek
- 10 czarnych oliwek, bez pestek
- 1 dojrzały pomidor
- 1 pęczek natki pietruszki, posiekany
Przygotowanie:
1Na patelni rozgrzać olej i usmażyć kotlety z indyka na złoto z obu stron.
2W międzyczasie pokroić oliwki w plasterki tak, aby dziurka po pestce była w środku. Z pomidora wyjąć pestki i pokroić w kostkę.
3Kotlety przełożyć na półmisek, polać sokiem z patelni. Na wierzchu ułożyć oliwki i pomidory. Posypać pietruszką i podawać.
Porcja dla:
4 osób