Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
130 min.
130 min.
Te marynowane i schłodzone krewetki można podawać jako przystawkę lub przekąskę. Najlepiej przygotować je kilka godzin przed obiadem, wstawić do lodówki i podać, kiedy nadejdzie odpowiednia pora! Można do nich podać wykałaczki, wtedy łatwiej je będzie jeść.
Składniki:
- 500 g krewetek królewskich, obranych i ugotowanych
- 80 g świeżej kolendry
- sok z 2 limonek
- 3 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki świeżego imbiru pokrojonego w małą kosteczkę
- 2 łyżeczki zgniecionego czosnku
Przygotowanie:
1Wszystkie składniki wymieszać dobrze w średniej miseczce (albo w plastikowym woreczku z zamknięciem). Przykryć miskę folią spożywczą. Wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny. Podawać na zimno.
Porcja dla:
6 osób