Czas przygotowania:
10 min.
Całkowity czas:
130 min.

Te marynowane i schłodzone krewetki można podawać jako przystawkę lub przekąskę. Najlepiej przygotować je kilka godzin przed obiadem, wstawić do lodówki i podać, kiedy nadejdzie odpowiednia pora! Można do nich podać wykałaczki, wtedy łatwiej je będzie jeść.

Składniki:

  • 500 g krewetek królewskich, obranych i ugotowanych
  • 80 g świeżej kolendry
  • sok z 2 limonek
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki świeżego imbiru pokrojonego w małą kosteczkę
  • 2 łyżeczki zgniecionego czosnku

Przygotowanie:

1Wszystkie składniki wymieszać dobrze w średniej miseczce (albo w plastikowym woreczku z zamknięciem). Przykryć miskę folią spożywczą. Wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny. Podawać na zimno.

Porcja dla:

6 osób