Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
180 min.
180 min.
Całkowity czas:
185 min.
185 min.
Nic nie pachnie tak wspaniale jak świeżo upieczony chleb – a ten chleb smakuje tak wspaniale, jak pachnie! Można go też upiec w piekarniku – w tym celu po wyrobieniu ciasta w automacie należy je przełożyć do foremki i pozwolić wyrosnąć (ok. 1 godz.), a następnie piec w 175 stopniach C.
Składniki:
- 235 ml (1 szklanka) wody
- 2 łyżki margaryny
- 2 łyżki miodu
- 275 g (2 szklanki) mąki chlebowej
- 60 g (1/2 szklanki) mąki pełnoziarnistej
- 40 g (1/3 szklanki) mleka w proszku
- 1 łyżeczka soli
- 7 g aktywnych suchych drożdży
Przygotowanie:
1Włożyć składniki do pojemnika automatu do chleba w kolejności sugerowanej przez producenta. Ustawić na duży bochenek (750 g) z pełnoziarnistej mąki.
Porcja dla:
1 osoby