Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
180 min.
Całkowity czas:
185 min.

Nic nie pachnie tak wspaniale jak świeżo upieczony chleb – a ten chleb smakuje tak wspaniale, jak pachnie! Można go też upiec w piekarniku – w tym celu po wyrobieniu ciasta w automacie należy je przełożyć do foremki i pozwolić wyrosnąć (ok. 1 godz.), a następnie piec w 175 stopniach C.

Składniki:

  • 235 ml (1 szklanka) wody
  • 2 łyżki margaryny
  • 2 łyżki miodu
  • 275 g (2 szklanki) mąki chlebowej
  • 60 g (1/2 szklanki) mąki pełnoziarnistej
  • 40 g (1/3 szklanki) mleka w proszku
  • 1 łyżeczka soli
  • 7 g aktywnych suchych drożdży

Przygotowanie:

1Włożyć składniki do pojemnika automatu do chleba w kolejności sugerowanej przez producenta. Ustawić na duży bochenek (750 g) z pełnoziarnistej mąki.

Porcja dla:

1 osoby