Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
20 min.

Jest to bardzo proste, eleganckie i smakowite danie. Doskonale pasuje do makaronu.

Składniki:

  • 2 łyżki masła
  • 4 ząbki czosnku
  • 1300 g dużych krewetek, obranych i odżyłowanych
  • 120 ml (1/2 szklanki) tequili
  • 25 g (1/2 szklanki) posiekanej świeżej kolendry
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

1Roztopić masło w dużej patelni na średnim ogniu. Podsmażyć czosnek, aż się lekko przyrumieni. Dodać krewetki i obsmażać przez 3 minuty.

2Dodać tequilę i kolendrę, doprawić solą i pieprzem. Smażyć jeszcze przez 2 minuty.

Porcja dla:

6 osób