Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Jest to bardzo proste, eleganckie i smakowite danie. Doskonale pasuje do makaronu.
Składniki:
- 2 łyżki masła
- 4 ząbki czosnku
- 1300 g dużych krewetek, obranych i odżyłowanych
- 120 ml (1/2 szklanki) tequili
- 25 g (1/2 szklanki) posiekanej świeżej kolendry
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Roztopić masło w dużej patelni na średnim ogniu. Podsmażyć czosnek, aż się lekko przyrumieni. Dodać krewetki i obsmażać przez 3 minuty.
2Dodać tequilę i kolendrę, doprawić solą i pieprzem. Smażyć jeszcze przez 2 minuty.
Porcja dla:
6 osób