Czas przygotowania:
15 min.
Całkowity czas:
75 min.

Przepis dostałam od mojej teściowej. Te znakomite kulki serowe najlepiej smakują z okrągłymi maślanymi krakersami.

Składniki:

  • 500 g serka śmietankowego o temperaturze pokojowej
  • 120 g drobno pokrojonego selera naciowego
  • 75 g posiekanej zielonej papryki
  • 1 łyżeczka drobno posiekanej cebuli
  • 1 puszka (500 g) ananasa w kawałkach, odsączonego
  • 1 szklanka posiekanych orzechów pekan

Przygotowanie:

1W średniej misce wymieszać ser z selerem, papryką, cebulą i kawałkami ananasa. Podzielić masę na pół i ulepić z każdej połowy kulę, a następnie obtoczyć je w posiekanych orzechach. Przed podaniem schłodzić.

Porcja dla:

16 osób