Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
75 min.
75 min.
Przepis dostałam od mojej teściowej. Te znakomite kulki serowe najlepiej smakują z okrągłymi maślanymi krakersami.
Składniki:
- 500 g serka śmietankowego o temperaturze pokojowej
- 120 g drobno pokrojonego selera naciowego
- 75 g posiekanej zielonej papryki
- 1 łyżeczka drobno posiekanej cebuli
- 1 puszka (500 g) ananasa w kawałkach, odsączonego
- 1 szklanka posiekanych orzechów pekan
Przygotowanie:
1W średniej misce wymieszać ser z selerem, papryką, cebulą i kawałkami ananasa. Podzielić masę na pół i ulepić z każdej połowy kulę, a następnie obtoczyć je w posiekanych orzechach. Przed podaniem schłodzić.
Porcja dla:
16 osób