Czas przygotowania:
10 min.
Całkowity czas:
70 min.

Łosoś wędzony na gorąco będzie doskonałym dodatkiem do tego chłodnika. Przyrządzenie tej zupy zajmuje kilka chwil i można to zrobić zawczasu. Podawać z tostami.

Składniki:

  • 1 duża zielona papryka, posiekana
  • 1 ogórek, obrany i posiekany
  • 1 cebula, posiekana
  • 1 dojrzałe awokado, obrane i przekrojone na pół
  • 1 ząbek czosnku, wyciśnięty

Przygotowanie:

1Przygotować zupę: włożyć paprykę, ogórek, cebulę, awokado, czosnek i natkę pietruszki do miksera. Wlać wywar, ocet i oliwę. Doprawić solą i pieprzem, zmiksować.

2Schłodzić i podawać lub przykryć i trzymać w lodówce. Przed podaniem nalać do miseczek i dodać do każdej paseczki łososia.

Porcja dla:

4 osób