Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
70 min.
70 min.
Łosoś wędzony na gorąco będzie doskonałym dodatkiem do tego chłodnika. Przyrządzenie tej zupy zajmuje kilka chwil i można to zrobić zawczasu. Podawać z tostami.
Składniki:
- 1 duża zielona papryka, posiekana
- 1 ogórek, obrany i posiekany
- 1 cebula, posiekana
- 1 dojrzałe awokado, obrane i przekrojone na pół
- 1 ząbek czosnku, wyciśnięty
Przygotowanie:
1Przygotować zupę: włożyć paprykę, ogórek, cebulę, awokado, czosnek i natkę pietruszki do miksera. Wlać wywar, ocet i oliwę. Doprawić solą i pieprzem, zmiksować.
2Schłodzić i podawać lub przykryć i trzymać w lodówce. Przed podaniem nalać do miseczek i dodać do każdej paseczki łososia.
Porcja dla:
4 osób