Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Pyszny przepis na kurczaka w sosie imbirowo-miodowym – jeden z moich ulubionych sposobów na szybki obiad!
Składniki:
- 500 g filetów z kurczaka (ze skórą)
- 2 jajka
- sól i pieprz do smaku
- 2-3 łyżki mąki
- olej do smażenia
Przygotowanie:
1Kurczaka pokroić na małe kawałki.
2W misce wymieszać jajka z solą, pieprzem i mąką.
3Kawałki kurczaka zanurzać w cieście i smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu przez kilka minut, aż będą chrupiące. Przekładać na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
4Na oddzielnej patelni podsmażyć imbir i czosnek. Dodać miód, sos sojowy i ocet, wymieszać, doprawić solą i pieprzem, doprowadzić do wrzenia.
5Do sosu dodać kawałki kurczaka i gotować przez parę minut. Smacznego!
Porcja dla:
4 osób