Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
15 min.
15 min.
Indyjski pikantny przepis. Idealnie pasuje do pachnącego ryżu basmati.
Składniki:
- 2 łyżki oleju roślinnego
- 450 g piersi z kurczaka bez kości i skóry
- 1 cebula, pokrojona na plasterki
- 1 łyżeczka pasty czosnkowo-imbirowej
- 2 zielone papryczki chili, posiekane
- 3 łyżeczki mielonej kolendry
Przygotowanie:
1Rozgrzać na patelni olej. Dodać cebulę, zielone papryczki, garam masalę, pastę czosnkowo-imbirową i smażyć aż cebula będzie złoto-brązowa. Dodać kawałki kurczaka, kurkumę, gałkę muszkatołową, ostrą paprykę i smażyć jeszcze 5-6 minut. Dodać sól i dodatkową ilość kolendry do smaku i gotować aż kurczak będzie ugotowany. Posypać świeżą kolendrą i podawać.
Porcja dla:
5 osób