Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
15 min.

Indyjski pikantny przepis. Idealnie pasuje do pachnącego ryżu basmati.

Składniki:

  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 450 g piersi z kurczaka bez kości i skóry
  • 1 cebula, pokrojona na plasterki
  • 1 łyżeczka pasty czosnkowo-imbirowej
  • 2 zielone papryczki chili, posiekane
  • 3 łyżeczki mielonej kolendry

Przygotowanie:

1Rozgrzać na patelni olej. Dodać cebulę, zielone papryczki, garam masalę, pastę czosnkowo-imbirową i smażyć aż cebula będzie złoto-brązowa. Dodać kawałki kurczaka, kurkumę, gałkę muszkatołową, ostrą paprykę i smażyć jeszcze 5-6 minut. Dodać sól i dodatkową ilość kolendry do smaku i gotować aż kurczak będzie ugotowany. Posypać świeżą kolendrą i podawać.

Porcja dla:

5 osób