Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
30 min.
Całkowity czas:
45 min.

Ten przepis jest świetny na lato, gdy jest wiele świeżych warzyw w ogrodzie! Smacznego!

Składniki:

  • 4 piersi kurczaka bez kości i skóry
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • 1/2 łyżeczki cebuli w proszku
  • szczypta soli
  • szczypta mielonego czarnego pieprzu
  • 2 awokado, obrane, bez pestki i pokrojone na plasterki
  • 2 dojrzałe pomidory, pokrojone na plasterki
  • 225 g sera Monterey Jack, pokrojonego na 10 plasterków

Przygotowanie:

1Nagrzać piekarnik do temperatury 175ºC.

2Na patelni podgrzać oliwę, wrzucić kurczaka i cebulę. Smażyć przez 15 minut, aż kurczak zbrązowieje ibędzie prawie ugotowany. Dodać sól i pieprz do smaku.

3Umieścić piersi kurczaka na blaszce do pieczenia. Ułożyć na nich po 1-2 plasterki pomidora i 2-3 plasterki sera. Włożyć do piekarnika na 10-15 minut aż ser się roztopi. Wyjąć z piekarnika, położyć na wierzch po 2-3 plasterki awokado i podawać natychmiast.

Porcja dla:

4 osób