Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
25 min.

Fantastycznie aromatyczna przystawka z duszonych kurek lub dodatek do dań – kurki można zastąpić innymi grzybami.

Składniki:

  • 350 g kurek
  • 2-3 szalotki
  • 2 łyżki masła
  • 1/4 łyżeczki oregano
  • 1/4 łyżeczki tymianku
  • sól i pieprz do smaku
  • 150 g sera koziego
  • kilka listków mięty

Przygotowanie:

1Kurki oczyścić i pokroić na małe kawałki.

2Szalotki posiekać i smażyć na maśle przez kilka minut. Dodać kurki i smażyć przez 10-15 minut.

3Dodać zioła, sól i pieprz, i wymieszać.

4Ser pokruszyć, dodać do grzybów i przykryć patelnię, aby ser się rozpuścił.

5Miętę posiekać i przed podaniem posypać kurki – smacznego!

Porcja dla:

4 osób