Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
Fantastycznie aromatyczna przystawka z duszonych kurek lub dodatek do dań – kurki można zastąpić innymi grzybami.
Składniki:
- 350 g kurek
- 2-3 szalotki
- 2 łyżki masła
- 1/4 łyżeczki oregano
- 1/4 łyżeczki tymianku
- sól i pieprz do smaku
- 150 g sera koziego
- kilka listków mięty
Przygotowanie:
1Kurki oczyścić i pokroić na małe kawałki.
2Szalotki posiekać i smażyć na maśle przez kilka minut. Dodać kurki i smażyć przez 10-15 minut.
3Dodać zioła, sól i pieprz, i wymieszać.
4Ser pokruszyć, dodać do grzybów i przykryć patelnię, aby ser się rozpuścił.
5Miętę posiekać i przed podaniem posypać kurki – smacznego!
Porcja dla:
4 osób