Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
Boczek i kurki to niebiańskie połączenie. Kiedy tylko pojawią się świeże kurki, koniecznie wypróbuj tego prostego, ale wykwintnego dania. Podawać z bagietką i białym winem.
Składniki:
- 15 g masła
- 50 g chudego boczku
- mała cebula, drobno posiekana
- 500 g świeżych kurek, oczyszczonych
- sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
- świeża natka pietruszki, posiekana
Przygotowanie:
1Na patelni stopić masło i podsmażyć boczek z cebulą, aż cebula się zeszkli.
2Duże kurki przeciąć na pół. Dusić przez 10 minut bez przykrycia, aż cały płyn wyparuje. Posypać natką pietruszki i podawać.
Porcja dla:
4 osób