Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
60 min.
Całkowity czas:
75 min.

Zdrowe, paprykowe leczo, bardzo łatwe do przygotowania! Oprócz papryki jest w nim boczek i kiełbasa.

Składniki:

  • 3 papryki
  • 3 duże pomidory
  • 3 cebule
  • 300 g chudego boczku
  • 1 kiełbaska
  • przyprawy: ketchup, vegeta, pieprz

Przygotowanie:

1Umyć warzywa.

2Sparzyć pomidory (potrzymać we wrzątku ok 5 min. i obrać ze skórki).

3Pokroić warzywa do jednego garnka.

4Kiełbaskę i boczek pokroić, podsmażyć na patelni i wrzucić do garnka z warzywami.

5Dusić na małym ogniu wszystko ok. 45 min.

6Do smaku dodać ok 2 łyżki ketchupu, troszkę vegety i pieprzu.

Porcja dla:

4 osób