Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
35 min.
35 min.
Prosty przepis na leczo, do którego dodaję kiełbasę pepperoni, żeby było trochę bardziej pikantne. Możecie dodać inną kiełbasę.
Składniki:
- 2 łyżki oleju roślinnego
- 2 cebule pokrojone w paski
- 2 zielone lub czerwone papryki, posiekane
- 1 szczypta soli i pieprzu
- 2 łyżeczki papryki w proszku
- 4 pomidory, posiekane
- 250 g kiełbasy pepperoni pokrojonej w plasterki
Przygotowanie:
1Na dużej patelni rozgrzać olej, dodać cebulę i paprykę i smażyć, aż będą miękkie, mieszając.
2Doprawić solą, pieprzem i papryką. Dodać pomidory, przykryć i dusić przez 5 minut.
3W osobnej patelni podsmażyć pepperoni aż się ładnie przyrumieni.
4Dodać do patelni z papryką i pomidorami, wymieszać, przykryć i gotować przez 5 minut.
Porcja dla:
5 osób