Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
35 min.

Prosty przepis na leczo, do którego dodaję kiełbasę pepperoni, żeby było trochę bardziej pikantne. Możecie dodać inną kiełbasę.

Składniki:

  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 2 cebule pokrojone w paski
  • 2 zielone lub czerwone papryki, posiekane
  • 1 szczypta soli i pieprzu
  • 2 łyżeczki papryki w proszku
  • 4 pomidory, posiekane
  • 250 g kiełbasy pepperoni pokrojonej w plasterki

Przygotowanie:

1Na dużej patelni rozgrzać olej, dodać cebulę i paprykę i smażyć, aż będą miękkie, mieszając.

2Doprawić solą, pieprzem i papryką. Dodać pomidory, przykryć i dusić przez 5 minut.

3W osobnej patelni podsmażyć pepperoni aż się ładnie przyrumieni.

4Dodać do patelni z papryką i pomidorami, wymieszać, przykryć i gotować przez 5 minut.

Porcja dla:

5 osób