Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
25 min.
25 min.
Całkowity czas:
155 min.
155 min.
Specyficzna kombinacja smaków – dla wybrednych podniebień i osób ciekawych nowych smaków. Delikatne mięso łososia doskonale komponuje się z miodową marynatą.
Składniki:
- 4 kawałki łososia
- 60 ml jasnego, płynnego miodu
- 3 ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki posiekanego koperku
Przygotowanie:
1Rybę umyć i osuszyć ręcznikiem kuchennym.
2Wymieszać oliwę z miodem, wyciśniętym czosnkiem, sokiem z cytryny, ziołami, posiekanym koperkiem, solą i pieprzem.
3Natrzeć łososia uzyskaną marynatą, owinąć folią aluminiową i wstawić do lodówki na ok. 2 godziny.
4Piec na rozgrzanym grillu ok. 25 minut (w folii) – sprawdzając pod koniec czy ryba jest już miękka.
Porcja dla:
4 osób