Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
30 min.
Całkowity czas:
40 min.

Kozi ser, pomidory suszone na słońcu i pesto tworzą kombinację smaków, której trudno się oprzeć. Dodatkowo – świetnie pasują do łososia!

Składniki:

  • 1,4 kg łososia pokrojonego na 2 filety
  • 200 g świeżego koziego sera
  • 100 g świeżego pesto
  • 100 g pomidorów suszonych na słońcu w oliwie, odcedzonych i pokrojonych w kostkę
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

1Rozgrzać piekarnik do 180 C. Brytfankę wyłożyć folią aluminiową. Ułożyć na niej jeden filet z łososia, skórą do dołu.

2Wymieszać ser kozi z pesto, posmarować tą pastą filet z łososia i posypać pomidorami.

3Na wierzchu ułożyć drugi filet z łososia i związać całość sznurkiem kuchennym lub zabezpieczyć wykałaczkami. Piec przez 30 minut.

Porcja dla:

6 osób