Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
40 min.
40 min.
Kozi ser, pomidory suszone na słońcu i pesto tworzą kombinację smaków, której trudno się oprzeć. Dodatkowo – świetnie pasują do łososia!
Składniki:
- 1,4 kg łososia pokrojonego na 2 filety
- 200 g świeżego koziego sera
- 100 g świeżego pesto
- 100 g pomidorów suszonych na słońcu w oliwie, odcedzonych i pokrojonych w kostkę
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Rozgrzać piekarnik do 180 C. Brytfankę wyłożyć folią aluminiową. Ułożyć na niej jeden filet z łososia, skórą do dołu.
2Wymieszać ser kozi z pesto, posmarować tą pastą filet z łososia i posypać pomidorami.
3Na wierzchu ułożyć drugi filet z łososia i związać całość sznurkiem kuchennym lub zabezpieczyć wykałaczkami. Piec przez 30 minut.
Porcja dla:
6 osób