Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
85 min.
85 min.
Jeśli lubicie łososia – spodoba Wam się mój przepis. Prosty, a intensywny w smaku dzięki sosowi na bazie zielonego pieprzu w zalewie octowej.
Składniki:
- 500 g filetu z łososia
- 2 łyżki soku z cytryny
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Łososia skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem i wstawić na godzinę do lodówki.
2W rondelku rozgrzać masło, dodać pieprz marynowany i gotować przez 1 minutę. Mąkę rozmieszać ze śmietaną i dodać do sosu, dobrze wymieszać i zagotować. Można lekko posolić do smaku.
3Rybę usmażyć na oleju i podawać z sosem.
Porcja dla:
4 osób