Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Marchewka z dodatkiem miodu i cytryny oraz nutką imbiru. Najlepiej użyć świeżego imbiru i dodać jeszcze odrobinę startej skórki z cytryny.
Składniki:
- 1/2 kg marchewki pokrojonej w plasterki
- 55 g masła
- 2 i 1/2 łyżki miodu
- szczypta mielonego imbiru
- 1 łyżka soku z cytryny (lub do smaku)
Przygotowanie:
1Włożyć marchewkę do gotującej wody i gotować do miękkości, ale nie rozgotować (około 5 minut). Odcedzić.
2W dużej patelni na małym ogniu stopić masło z miodem. Dodać mielony imbir i sok z cytryny, a następnie marchew, wymieszać całość i podgrzać.
Porcja dla:
6 osób